Glasfiberpool

Chemoform

Mycket stark konstruktion av högsta kvalitet

En glasfiberpool är perfekt för dig som önskar en smidig och enkel installation. I och med att poolstommen levereras färdigtillverkad slipper du poolbyggnaden. Men det är inte bara den snabba och enkla installationen som övertygar. Poolen är även mycket stabil och tålig. Den självbärande konstruktionen behöver ingen stöttande vägg eller efterfyllning. Våra glasfiberpooler är tillverkade i Finland, väl beprövade och speciellt anpassade för användning i det nordiska klimatet. Eftersom den är tillverkad i vinylester kan den inte få böldpest. Dessutom besitter vår tillverkare 40 års branscherfarenhet av  glasfiberpooler; en trygghet för dig som kund.

En mycket stabil konstruktion
Glasfiberpoolens botten och väggar är  mycket stabila. Detta tack vare en mycket robust och tålig konstruktion som består av 6 skikt. Vid tillverkningen används en modern sprayteknik som ger sömlösa övergångar. Toppskiktet är ett tjockt gelcoatskikt som är utvecklat speciellt för pool och anpassat för användning av poolkemikalier. Underliggande skikt består av iso- och ortopolyester. Poolen är dessutom förstärkt med en glasfiberarmering och har en stålbalk på övre kanten och i den undre mittdelen av poolen.

Tack vare denna mycket stabila konstruktion är en stödmur eller betonggjutning inte nödvändig. Förstärkningen garanterar dessutom att poolen kan tömmas och stå utan vatten utan problem. Poolen har en viss isolering eftersom glasfibermaterialet inte har så bra värmeledande egenskaper. Önskas ytterligare isolering kan man självklart lägga på ett extra skikt (t ex frigolit) på poolens utsida vid poolbygget.

Poolinstallation
Ett visst förarbete krävs även för en glasfiberpool. Förutom utgrävningen förbereds en bädd med packad makadam som behöver vara helt jämn. Poolen kräver att den underliggande marken dräneras. Konsultera oss i fall dräneringen inte är enkel att få på plats eller om grundvattennivån är hög. Glasfiberpoolen levereras med specialtransport till tomten och sätts med en kran direkt i den förberedda gropen. På plats installeras därefter inbyggnadsdelarna (räkna med en torktid för limmet på ca ett dygn). Poolen är förberedd för bräddavlopp och två inlopp, installation av belysning eller motströmsanläggning är möjlig. Därefter är poolen klar och kan fyllas med vatten.

Inbyggd trappa med sitt- och vilodel
Den speciella trapplösningen ger poolen det lilla extra. En dubbel hörntrappa ger möjlighet för entré åt både vänster
och höger. Den smarta designen har en sitt- och vilodel mellan hörntrapporna. En mycket bekväm och elegant lösning!

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om våra glasfiberpooler.