Ta hand om din Bestway-pool under vintern

Bestway pool
Bestway pool som vill bli omhändertagen
Bestwaypool-om-hösten

Sommaren lider mot sitt slut, temperaturen kryper nedåt och lövskogen sprakar av färger. Tecken som visar att hösten är på väg, förspelet till vintern. Badsäsongen börjar lida mot sitt slut och det är dags att börja stänga din pool för vintern.

Om du äger en Bestway pool, skiljer sig jobbet du behöver göra jämfört med en fast monterad pool. Tyvärr ser man alldeles för många pooler som lämnas kvar åt sitt öde under hösten och får kastas bort istället för att bli till glädje i flera år. Det är inte svårt så låt oss ta en titt på vad du behöver göra för att förbereda och stänga din Bestway pool för vintern så att den är säker under de kalla vintermånaderna.

Bestway är en tillverkare av uppblåsbara leksaker och enklare pooler, uppblåsbara och stålrörspooler i flera varianter. De är lätta att sätta upp och nu till hösten ta ner igen. Följ bara schemat här nedan.

5 steg för att förbereda din Bestway pooler inför vintern

1. Rengör så mycket du kan medan poolen är uppe och vattnet är i. Ta bort skräp från vattnet och torka av poolen på utsidan. Mät klorvärdet, är det för högt bör du sänka det med Clear Pool Antiklor för att kunna använda vattnet att vattna med. Om du planerar att släppa ut vattnet i avloppet behövs ett medgivande från din kommun.

2. Ta bort stegen, breddavloppet, pumpen, filtret och alla slangar. Rengör dem noga och torka dem och förvara frostfritt.

3. Ta av locket från avloppsventilen på din pool och fäst en trädgårdsslang för att tömma vattnet. Töm ut vattnet, det går bra att göra i flera omgångar för att inte skapa översvämning, till några vattentunnor, eller till avloppsnätet. Koppla loss slangen och byt ut dräneringspluggen och locket på poolen.

4. Rengör insidan av din pool noga och se till att den är helt torr. Du kan strö på lite majsstärkelse på plasten för att förhindra att den klibbar ihop. Den torkar dessutom upp eventuellt kvarvarande vatten.

5. När du är säker på att duken är helt torr, demontera poolen och rulla ihop duken. Packa ihop ev ram och förvara både duk och ram i ett torrt utrymme.

Bestwaypooler är bra pooler för alla som vill ha en mindre pool för att svalka sig i på sommaren eller vill testa på hur det är att leva med pool. De är utformade för att vara lätta att sätta upp och ta ner för badsäsongen så att du inte behöver oroa dig för att vintern.

Lycka till!